Toestelturnen jongens

Onze gediplomeerde GymStars trainers (methodisch en didactisch opleidingsprogramma van GymFed) werken aan de basiselementen van toestelturnen: evenwicht, lenigheid, kracht, vormspanning en coördinatie met behulp van zes toestellen:

  • Grond vereist sprongkracht, persoonlijkheid, acrobatie,  elegantie, lenigheid, choreografie en coördinatie.
  • Paard stelt evenwicht en beheersing op de proef door een aaneenschakeling van oefeningen op 1 of 2 bogen.
  • Ringen zijn het toestel voor de krachtpatsers want hier worden de zwaarste krachthoudingen zoals kruishang, omgekeerd kruis, bovenbalans en zwaluw geoefend. Verder zijn er ook zwaai-elementen en een spectaculaire afsprong vanop 2.6m hoogte.
  • Sprong – al dan niet met trampoline – vraagt explosieve kracht om na een eerste vlucht- en steunfase de sprong met een aantal salto’s en schroeven op de voeten te beëindigen.
  • Brug met evenwijdige leggers is een veelzijdig toestel want de gymnast moet erop hangen, steunen en liggen in “bovenarmlig”.
  • Rek is hét zwaaitoestel bij uitstek: reuzezwaaien, vluchtelementen, greepwissels en torenhoge afsprongen kenmerken dit toestel.

Alle jongens vanaf 6 jaar kunnen inschrijven voor één van onze recreatiegroepen (Hasselt centrum, Stevoort, Rapertingen of Runkst).

Na een eventuele selectie kunnen jongens doorstromen naar de wedstrijdgroep. Binnen TTJ neemt Sta Paraat deel aan wedstrijden op I- en B- niveau. Bij jongens gebeurt de selectie typisch rond de leeftijd van 5 tot 7 jaar. Tijdens de jaarlijkse instuif in september, worden kleuters van de derde kleuterklas en het eerste leerjaar gescreend voor de pre-competitiegroep. Voor screening van oudere jongens, bijvoorbeeld na overstap uit een andere club, neem je best contact op met onze club.

Trainingsschema

disciplinedagtijdstiplesgeverlocatie
TTJ talenten + I niveauMaandag17:00-19:00Cedric, LuukSportschool Hasselt
TTJ talenten + I NiveauWoensdag17:00-19:00Cedric, CasperCentrum: Turnhal Velodroom,
Kempische Steenweg
TTJ B-niveauMaandag17:30-20:30MouloudCentrum: Turnhal Velodroom,
Kempische Steenweg
TTJ B-niveau + I-niveauDinsdag16u30-19u30Mouloud, LuukSportschool Hasselt
TTJ B-niveauWoensdag17:30-20:30MouloudCentrum: Turnhal Velodroom,
Kempische Steenweg
TTJ B-niveauVrijdag17:00-20:00MouloudCentrum: Turnhal Velodroom,
Kempische Steenweg
TTJ B-niveauZaterdag9:00-12:00MouloudSportschool Hasselt