Nieuwe turnhal op komst!

Zoals je misschien al hebt vernomen heeft de stad Hasselt beslist om een nieuwe topsport turnhal te bouwen. Het bestuur van Sta Paraat heeft hierin ook een belangrijke rol gehad, door de verschillende partijen bij elkaar te brengen waaronder Sport Vlaanderen en GymFED. Wij zijn dan ook erg verheugd met dit nieuws en het is een erkenning voor de vele gymnasten in groot Hasselt. Deze hal zal worden uitgerust met de beste topsport materialen en voorzieningen zodat we als club nog meer Nina’s kunnen afleveren in de toekomst.

De hal zal worden aangebouwd aan de bestaande sporthal van Runkst, die ook een renovatie zal ondergaan. Er kan dan gebruik gemaakt worden van de bestaande faciliteiten zoals de kleedkamers, douches en cafetaria.

Ook de parking wordt sterk uitgebreid en zal bereikbaar zijn vanaf de grote ring. Hierdoor zullen de chauffeurs van onze sporters niet langer geconfronteerd worden met overvolle parkings (cf. parking aan het Velodroom). Daarbij zal ook de verkeersdruk voor de omliggende straten sterk verminderen wat de bewoners van Runkst alleen maar ten goede komt. Win-win voor iedereen dus!

Voor meer informatie kan je terecht op deze websites:

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20200216_04851701/hasselt-bouwt-turnhal-voor-topsporters

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20191206_04755181/nieuwe-turntopsporthal-en-stadsbioscoop-in-meerjarenplan

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200217_04852204 (betalend artikel)

Maak favoriet van permalink