Alle competities geannuleerd

De Gymnastiekfederatie Vlaanderen heeft vandaag, vrijdag 29 januari 2021, beslist om alle gymnastiek-, dans-, demo- en rope skipping competities op alle niveaus te annuleren.

Op basis van de huidige Coronasituatie en de implicaties op de club- en federatiewerking werd beslist om alle wedstrijden, recreatoernooien en happenings te annuleren. Gezien het stijgend aantal Coronabesmettingen en de bijkomende maatregelen is het niet aangewezen om verschillende groepen sporters tijdens onze organisaties met elkaar in contact te brengen. Daarnaast spreken we over een technische sport waarbij er voldoende trainingstijd nodig is om onze sporters voor te bereiden op het wedstrijdseizoen. De situatie zoals deze op vandaag is biedt weinig tot geen perspectief om onze clubs en sporters op korte termijn te laten deelnemen aan ons competitiecircuit. Door deze beslissing te nemen, en dus geen live wedstrijdorganisaties aan te bieden dit seizoen, willen we de organiserende en deelnemende clubs en in het bijzonder de sporters en trainers duidelijkheid bieden.

We zijn er ons van bewust dat deze beslissing niet alleen duidelijkheid brengt maar ook (opnieuw) teleurstelling. We vinden het echter prioritair dat onze jongste sporters kunnen blijven sporten en de hogere leeftijdscategorie√ęn zo snel mogelijk terug aan de slag kunnen. Door deze beslissing over onze wedstrijdorganisaties te nemen, willen we er als federatie toe bijdragen dat we binnen de kortst mogelijke termijn terug naar normaal kunnen.

Bron: https://www.gymfed.be/nieuws/geen-heropstart-competitieseizoen

Maak favoriet van permalink